прототипът на такси peugeot 204 taxi H4-01

История

Прототипът на такси Peugeot 204 Taxi H4 Heuliez е с дизайн на компактен миниван. В края ня 60-те години автомобилите на Пежо са доминирали в таксиметровите услуги, заради практично организираните си вътрешни обеми и икономичните и издържливи дизелови двигатели. В началото на 70-те инженеринговата фирма Heuliez решава да разработи прототип на такси под формата на специализиран компактен ван , базиран на Пежо 204. През 1972 г. моделът е представен на изложението в Париж.

Конструкция

Прототипът на такси има външен дизайн създаден от Yves Dubernard и е опростен с използването на плоски повърхности. Авангардни са големият наклон и размер на предното стъкло, както и стъкленият покрив.

Водачът на Peugeot 204 Taxi H4 Heuliez е отделен със стъклена преграда от пътниците. Мястото вдясно от него е за един пътник или за багаж, затова е оборудвано със сгъваема седалка. В задната част има седалка за трима души. Вратата за пътниците е плъзгаща и доста широка. Въпреки дължината си от 3.65 м. колата изглежда просторна благодарение на голямото, изнесено напред и силно наклонено предно стъкло, както и на стъкления покрив.
Цялото арматурно табло и седалките на прототипът на такси са тапицирани с бежова материя подобна на мокет. Правоъгълният скоростомер е вграден дълбоко в таблото и е поклит със зеленикав прозрачен плексиглас.
Hauliez са работели и по модел с форма на пикап, но тъй като концепцията изглеждала прекалено авангардна за времето си, той не достига дори и фаза на прототип.

Характеристики

Години на производство1972 г.
Прозведени бройки1
Дължина3650 мм.
Ширина1700 мм.
Височина1600 мм.
Клиренсняма данни
Междуосие2530 мм.
Следа заднаняма данни
Следа преднаняма данни
Задвижване4х2 предни
Скоростна кутияняма данни
Теглоняма данни
Ускорение 0-100 км/чняма данни
Максимална скоростняма данни

Източници

cardesign.ru

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.