В тази галерия ще има различни, най-често интересни единични снимки на неща свързани с всичко което плува.

Макет на HMS Victory - разрез

Макет на HMS Victory - разрез

Корабът е спуснат на вода на 7 May 1765 г. в Плимут.Известен е с това, че е бил флагмански кораб на адмирал Нелсън в битката при Трафалгар.Имал е 104 оръдия, водоизместимост 3500 т., дължина 69 м, ширина 16 м., газене 9 м. и височина при главната мачта 62 м.Максималната скорост на линейния боен кораб HMS Victory била 11 възела, постигана с платна с обща площ от 5400 кв.м. и екипаж от 850 човека. Макетът на снимката се намира в швейцарския транспортен музей (Verkehrshaus der Schweiz) в Луцерн.
Корабен двигател престоял около 130 години под водата

Корабен двигател престоял около 130 години под водата

Това е бензинов двигател от кораба MS Flora, потънал през 1899 г. в Луцернското езеро, Швейцария. Произведен е от фирмата Saurer, двуцилиндров, с мощност 12 к.с. Лежал е близо 120 години на дълбочина 66 м. Изваден е през 2015. Намира се в швейцарския транспортен музей (Verkehrshaus der Schweiz) в Луцерн.
Фрегати от клас Bergamini във военноморската база в Spezia, Италия

Фрегати от клас Bergamini във военноморската база в Spezia, Италия

Военноморската база се нарича CSSN Naval Support and Experimentation Center. Виждат се три фрегати от клас Bergamini от общо осемте притежавани от Италия. Имат водоизместване 6700 тона, дължина 44 м., максимална ширина 6 м. и газене 2.7 м. Максимална скорост 51 км/ч. (30 мили/ч)

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *