Пинг-понг вратата

71 / 100

Когато един брилянтен ум реши да се забавлява, намира брилянтни начини да го прави. Доказателство за това е пинг-понг вратата на германския дизайнер Тобиас Френцел (Tobias Fränzel). Това е една проста и в същото време гениална идея за спортуване в малко пространство. Тук и сега.

Какво представлява пинг-понг вратата?

Наглед обикновена врата с каса, дръжка и брава, която можете да отваряте и затваряте като всяка друга. Единственото странно нещо във вида на пинг-понг вратата е това, че от едната страна е зелена, има странна решетка в средата и черни ръбове по краищата. Малко прилича на изправена до стената пинг-понг маса.

И всъщност е точно това! В рамката на крилото има вградена плоскост, която свършва точно там, където минават черните ръбове. С обикновено превъртане плоскостта застава в хоризонтално положение и се превръща в маса за тенис между стаите само за секунда. Има дори мрежа. И докато вратата стои „затворена”, вие можете да играете на нея.

Как се борави с пинг-понг вратата

Здрав механизъм позволява на зелената плоскост да стои стабилно в рамката. За да получите маса за тенис, достатъчно е просто да бутнете леко плота в правилната посока, за да се превърти и да легне хоризонтално. Мрежата се изправя сама, а дръжката не пречи. Остава да вземете топче и хилки и да разчистите малко място около пинг-понг вратата, за да започнете да играете.

Когато приключите да спортувате, достатъчно е да побутнете масата в обратната посока, за да се изправи и да служи отново като врата.

Концепцията бързо набира популярност

Тенисът на маса е приятен и забавен спорт, който може да се практикува и от деца. Но обикновено изисква повече място, което означава, че или трябва да имате отделно помещение за това, или да посещавате специализирана зала.

Пинг-понг вратата разрешава проблема на мига и осигурява начин да спортувате и да се забавлявате направо в дома си, без това да изисква някакви сериозни промени в него. Това е причината вратата за пинг-понг да става все по-известна и използвана.

Все още не е пусната в масово производство и се изработва по поръчка в Германия от фирмата Finkeldei. Цената ѝ засега е 10 600 евро (2018 г.). Пинг-понг вратата е изключително подходяща за съвременния минималистичен и здравословен начин на живот и бързо набира популярност, което ще доведе и до спадане на цената и.

Разбира се с малко повече ентусиазъм може да направите такава врата и сами, както се вижда в този видеоклип:

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *