Колата - амфибия Herzog Conte Schwimmwagen

76 / 100

История

Колата – амфибия Herzog Conte Schwimmwagen е построена от немския производител Herzog през 1979 г. на базата на Мк1 Форд Гранада.

Конструкция

Колата - амфибия Herzog Conte Schwimmwagen - таблоКолата – амфибия Herzog Conte Schwimmwagen се е предлагала се е с два различни двигателя – 2.3 литров, 6 цилиндров,114 к.с. и 2.8 литров,6 цилиндров, 135 к.с. Въпреки лошата аеродинамика и голямо тегло колата – амфибия е развивала около 160 км. на сушата. Скоростта по вода не е известна. При движение по суша двигателят е задвижвал задните колела. В режим на амфибия, мощността на двигателя се прехвърля на система от две витла, контролирани хидравлично. Витлата могат да се завъртат, премахвайки необходимостта от рул. Отворите за постъпване на въздух за охлаждане на двигателя, както и изходящата тръба на ауспуха са били разположени значително по-високо отколкото при нормална кола.

Колата – амфибия Herzog Conte Schwimmwagen е е била с пет места и можела да бъде поръчана с мек или твърд покрив. Когато покривът е свален, в рекламата го наричат шезлонг. Колата – амфибия е била е с независимо окачване, блокиране на задния диференциал и бавни скорости, поради което се е смятала за напълно подходяща за офроуд. Како опция се е предлагало да се поръча със специални за офроуд.
За съжаление поради доста странният дизайн производството на Колата – амфибия Herzog Conte Schwimmwagen продължава само една година. Броят на произведените коли не е известен.

Технически данни

Година на производство – 1979 – 1980. Няма данни за произведените бройки.

Дължина – 5400 мм.

Ширина – 1910 мм.

Височина – 2150 мм.

Клиренс – 270 мм.

Междуосие – 2770 мм.

Задвижване – 4х2 задни / витло

Скоростна кутия – 10-степенна

Тегло – 2340 кг.

Максимална скорост – 140 км/ч.

Източници

diseno-art.com l motor.com.co

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *