История

Създателят на тестовите автомобилиMcQuay-Norris e фирма, базирана в Сейнт Луис произвеждаща части за автомобилни двигатели като бутални сегменти и лагери. През 1934 г. фирмата в сътрудничество с фирмата за производство на каросерии Hill Auto Body, базирана в Синсинати произвежда шест промоционални тестови автомобила. Нарича ги McQuay-Norris Streamliner, но поради необичайната си форма получават и прякора Алуминиево яйце. Колите са създадени с цел и използвани като тестови автомобили за изпробване на изделия и технологии. Поради този причина таблото е било богато оборудвано със всевъзможни датчици следящи различни агрегати.

Конструкция

Купето на тестовите автомобили е много новаторско за ремето си, подчертано аеродинамично. Направено е от алуминиеви листове върху дървена рамка. Отпред и отстрани е разположено толямо, огънато плексигласово стъкло, осигуряващо много добра видимост. За сметка на това обаче няма задно стъкло. Двигателят е разположен най-отпред, зад него е таблото и седалката на шофьора и пътника. Зад двете седалки има място за куфар и са разположени измервателни уреди – компресия, вискозитет на маслото и др..

Шасито е от Форд, а също така и двигателят – Ford Flathead V8 с тристепенна ръчна скоростна кутия и мощност от 85 к.с. Максималната скорост е била 130 км/ч.

Тестовите автомобили са пътували през 1934 – 1940 г. между САЩ и Канада, тествайки различни части и агрегати. През 1940 г. са разпродадени. До днес са оцелели две коли.

Характеристики

Дължина няма данни
Височина няма данни
Тегло няма данни
Двигател обем 3.6 л.
Двигател мощност 85 к.с.
Скоростна кутия 3-степенна, механична
Максимална скорост 130 км/ч.

Коли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *